Leo Vukelić

Izložba radova Lea Vukelića je otvorena u srijedu, 4. svibnja u 19 sati kao dio programa „Srijeda u muzeju“, a u suorganizaciji s galerijom „Zlati ajngel“. Izloženi su radovi u mediju 3D printanih skulptura, video radova i prostornih instalacija.

Leo Vukelić je rođen u Zagrebu 1972. godine. Poslije završene osnovne i srednje škole studira elektrotehniku, pa slikarstvo na ALU Zagreb (1996.-2000.) a zatim kiparstvo/slobodne umjetnosti na Kunstakademie Duesseldorf (2000. – 2004.). Profesionalni život mu je odredio rad u kazalištu – kreativan, organizacijski, pedagoški, aktivacijski… Kao voditelj Dječjeg kazališta Dubrava osmislio je i jedan je od pokretača međunarodne manifestacije Noći kazališta. Osim toga, izlagao je na tridesetak samostalnih i šezdesetak skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Za svoj je rad višestruko nagrađivan.

iz kataloga

„Naslov “Tamo preko” sugerira onu drugu stranu, drugi pogled i drugi sadržaj. Svojom razdjelnicom upisuje nešto drugačije, neočekivano i pod tenzijom.

U svakodnevnom jeziku fraza “tamo preko” koristi se za potencijalnu ili stvarnu tranziciju preko granice, rijeke, zida, ulice ili neke međe, no svakako otvara prostor kretanju ili namjeri, očekivanom ili neočekivanom obratu, drugom sadržaju i stvaranju međuprostora kao što je hodnik ili neki koridor (ničija zemlja). A “Ničija zemlja” odiše neizvjesnošću. Različite kulture, narodi, politička uvjerenja, epidemijske mjere ili vjerske netrpeljivosti odvojene su fizičkim, ili samo zamišljenim granicama, al i međuprostorom “Ničije zemlje”.“ (iz teksta o izložbi autora Lea Vukelića)

trajanje
04.05.-29.05.2022.
pdf katalog
pogledaj / preuzmi

Radno vrijeme

Otvoreno radnim danom od 18 do 20 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 12 sati, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

Mogućnost organiziranih grupnih posjeta po najavi i izvan radnog vremena. Ulaz besplatan