Ivan Generalić

U petak, 19. prosinca u 18 sati otvorena je izložba crteža IVANA GENERALIĆA iz kolekcije Vladimira Malogorskog. To je tek djelić materijala kojeg je ovaj varaždinski kolekcionar sakupio i obradio, a uz Generalićeva djela zbirka sadrži i čitav niz slika velikana hrvatske likovne umjetnosti. Vladimir Malogorski je spreman cjelokupnu svoju zbirku umjetnina pokloniti gradu Varaždinu i s tim ciljem traje višegodišnje iznalaženje mogućnosti njezine prezentacije i konačnog udomljavanja.

Ivan Generalić rođen je u Hlebinama 21. prosinca 1914. godine. Za svoga života priredio je preko sedamdeset samostalnih izložaba. Njegova su djela bila zastupljena i na više stotina grupnih izložaba u zemlji i inozemstvu. Preminuo je 27. studenog 1992. godine u Koprivnici, a sahranjen je u mjestu Sigetec. Ova je izložba posvećena 100-toj obljetnici njegovog rođenja.

Uz otvorenje izložbe to je bila i prilika da se sastane i druže stalni gosti galerije i razmijene čestitke i dobre želje uz predstojeće božićne i novogodišnje blagdane.

trajanje
19.12.-22.12.2014.
pdf katalog
pogledaj / preuzmi

Radno vrijeme

Otvoreno radnim danom od 18 do 20 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 12 sati, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

Mogućnost organiziranih grupnih posjeta po najavi i izvan radnog vremena. Ulaz besplatan