Jiao Guo

Na prijedlog Zlatana Vrkljana u program galerije Zlati ajngel za 2023. godinu uvrštena je izložba slika JIAO GUO, slikarice koja posljednjih
godina živi i radi u Zagrebu. Rođena je u Shenyangu (Kina, provincija Liaoning) 1987. Godine. Bavi se medijem slikarstva, grafičkog dizajna te njima srodnih vizualnih formi. Kao grafička dizajnerica radila je u Singapuru, Njemačkoj i Hrvatskoj. Osmislila je vizualne sadržaje poput vizualnih identiteta i naslovnica albuma benda Mimika orchestra i vizualne identitete za izdavačku kuću Rika muzika. Završila je grafički dizajn i fotografiju na Kunstuniverzitätu u Linzu, te slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Trenutno je studentica diplomskog studija novih medija.

biografija

Biografija:
Jiao Guo (Shenyang, 1987) bavi se medijem slikarstva, grafičkog dizajna te njima srodnih vizualnih formi.

U radu je zanima poroznost sjećanja, osobito u relaciji sa suvremenom medijskom zasićenošću informacijama, umjetnost koja nastaje kroz izgradnju i sakupljanje slojeva, materijalost slikarstva te njegov odnos prema tijelu/pokretu unutar procesa slikanja.

Izlagala je na nekoliko grupnih izložbi poput 6. Bijenale slikarstva (HDLU, 2021) i Matrice (galerija SC, 2022).

Kao grafička dizajnerica radila je u Singapuru, Njemačkoj i Hrvatskoj, te je osmislila vizualne sadržaje poput vizualne identitete i naslovnica albuma benda Mimika Orchestra i vizualne identitete za izdavačku kuću Rika Muzika.

Završila je grafički dizajn i fotografiju na Kunstuniverzitatu u Linzu, te slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje je trenutno studentica diplomskog studija Novih medija.

Živi i radi u Zagrebu.

Radno vrijeme

Otvoreno radnim danom od 18 do 20 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 12 sati, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

Mogućnost organiziranih grupnih posjeta po najavi i izvan radnog vremena. Ulaz besplatan